اخبار تکنولوژی

محبوب ترین شرکت تولیدکننده گوشی در چند ماه اخیر کدام است؟

شرکت ترندفورس (Trenforce) که یکی از معروف‌ترین و معتبرترین گروه‌های تحلیلی و آماری در حوزه‌ی تکنولوژی است، امروز گزارش خود از تحلیل و پیش‌بینی بازار گوشی‌های هوشمند در جهان منتشر کرد. حدس می‌زنید کدام یک از برندهای معروف گوشی عملکرد بهتری در چند ماه اخیر داشته‌اند؟

بر اساس گزارش جدید ترندفورس، شرکت اپل با فروش 77.6 میلیون دستگاه از آیفون‌های خود در سه ماهه‌ی چهارم سال گذشته، جلوتر از سامسونگ به پرفروش‌ترین و محبوب‌ترین برند اسمارت‌فون چند ماه اخیر تبدیل شده است. پس از این دو، شرکت‌های اوپو (Oppo) و شیائومی (Xiaomi) به ترتیب در جایگاه‌های سوم و چهارم این جدول قرار گرفته‌اند. شرکت هواوی نیز به دلیل مشکلات ناشی از تحریم‌های آمریکا و فروش بخش آنر به رتبه پنجم تنزل یافته است و در جایگاه ششم هم برند ویوو (Vivo) حضور دارد.

در سه‌ماهه‌ی آخر سال 2020 حدود 364 میلیون گوشی هوشمند به فروش رسید که شش شرکت برتر مزبور با فروش 307 میلیون دستگاه، چیزی در حدود 84 درصد از کل اسمارت‌فون‌های به فروش رسیده را شامل می‌شوند. در ادامه نیز انتظار می‌رود در سه ماه اول سال جاری ارقام فروش در حدود 6 درصد کاهش یابد، اما با این وجود هنوز هم آمار فروش سه ماه اول امسال از سه ماه اول سال گذشته حدود 25 درصد بیشتر خواهد بود.

به گفته ترندفورس، اپل به لطف عرضه آیفون ۱۲ که از شبکه 5G پشتیبانی می‌کند و همچنین اتخاذ سیاست درست در قیمت گذاری، عملکرد بسیار مطلوبی در تعطیلات سال نوی میلادی داشت. طبق این گزارش، حدود 90 درصد از فروش اپل مربوط به گوشی‌های آیفون 12 مینی، آیفون 12، آیفون 12 پرو و آیفون 12 پرو مکس است. همچنین پیش‌بینی می‌شود سری آیفون 12 اپل در سال جاری نیز نرخ فروش خود را حفظ کند و تا پایان ماه مارس 54 میلیون دستگاه دیگر نیز به فروش برسانند.

سامسونگ در فصل چهارم سال گذشته میلادی با فروش ۶۷ میلیون دستگاه موبایل پشت سر اپل قرار گرفت. البته پیش‌بینی می‌شود سازنده کره‌ای به لطف سری تازه معرفی شده گلکسی S21، فصل قبلی را جبران کرده و در سه ماهه اول ۲۰۲۱ به رتبه اول بازگردد.

اوپو، شیائومی و ویوو جزو شرکت‌هایی هستند که بیشترین سود را از تحریم هواوی برده‌اند. این شرکت‌ها به ترتیب ۵۰، ۴۷ و ۳۱.۵ میلیون موبایل در سه ماهه چهارم ۲۰۲۰ فروخته‌اند و انتظار می‌رود همچنان جایگاه خود را حفظ کنند، هر چند که کمبود تراشه ممکن است هر سه را تحت تأثیر قرار داده و تا حدی بر سودآوری تأثیر منفی بگذارد.

هواوی در بازه یاد شده تنها ۳۴.۵ میلیون دستگاه موبایل به فروش رسانده که کاهش ۲۱ درصدی را نسبت به مدت زمان مشابه در سال قبل نشان می‌دهد. ترندفورس پیش‌بینی می‌کند که اگر تحریم‌های هواوی همچنان پابرجا باشند، فروش موبایل‌های این شرکت با تمام شدن قطعات انبار شده بیش از پیش کاهش یابد.

در طول یکی دو سال اخیر، عوامل زیادی در کاهش تولید و فروش گوشی‌های هوشمند نقش داشته که یک سری از آن‌ها برای همه‌ی شرکت‌ها مشابه بود؛ نظیر شیوع بیماری کرونا و تعطیلی خط تولید گوشی‌ها، کمبود چیپ و مشکلاتی در زنجیره‌ی تأمین. یک سری دیگر هم مشکلاتی بود که برای شرکت‌های خاصی رخ داد؛ مثل تحریم نرم‌افزاری و سخت‌افزاری هواوی، عملکرد ضعیف گوشی‌های سری گلکسی S20 و… . باید منتظر ماند و دید در سال جاری، چه میزان از این مشکلات برطرف خواهد شد. چرا که شرکت‌ها با پشت سر گذاشتن هر کدام از این موانع می‌توانند تغییرات گسترده‌ای را در جدول کنونی بوجود بیاورند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *