غولهای دنیای فناوری شامل اپل، مایکروسافت، آلفابت، آمازون و چند شرکت دیگر در حال تشکیل ائتلافی برای لابیگری در دولت آمریکا به منظور اعطای بودجه به کارخانههای تولید تراشه هستند. این گروه که خود را «ائتلاف نیمهرساناهای آمریکا» نامیدهاند، از لایحه CHIPS for America حمایت میکنند که طی آن دولت قرار است ۵۰ میلیارد دلار از کنگره بودجه بگیرد.
به گزارش رویترز، از این پول برای افزایش ظرفیت تولید تراشه در خاک ایالات متحده استفاده خواهد شد. در حال حاضر بزرگترین متضرران کمبود تراشه در آمریکا شرکتهای خودروسازی از جمله فورد هستند، اما اپل هم در آخرین گزارش مالی خود اذعان کرده که کمبود تراشه در آینده بر تولید مکبوک و آیپد اثر خواهد داشت.
«بودجه بزرگ لایحه CHIPS در ساخت ظرفیت تولید اضافه به آمریکا کمک میکند تا زنجیره تامین انعطافپذیرتری داشته باشد و اطمینان یابد که فناوریهای ضروری در موقع لزوم در دسترس قرار میگیرند.»
اپل در سه ماه نخست سال بخش عمده موجودی تراشه در انبارهای خود را استفاده کرد و حالا با محدودیتهایی برای تولید دستگاههای خود روبروست. تا این لحظه، تولید آیفون تحت تاثیر کمبود تراشه قرار نگرفته اما خبرگزاری Nikkei Asia مدعی است که تامین قطعات این دستگاه هم رو به پایان است.
تحلیلگران معتقدند که کمبود جهانی تراشه تا سال ۲۰۲۲ ادامه خواهد داشت. خشکسالی، جنگ تجاری آمریکا و چین و همهگیری ویروس کرونا از جمله عواملی هستند که بر مشکلات ساخت تراشه دامن زدهاند.