اخبار اپل, ویژه

نتایج فوق العاده بنچمارک آیپد پرو M1 : بیش از ۵۰ درصد سریع‌تر از نسل قبل

بنچمارک آیپدپرو

چندین هفته پیش اپل در مراسمی از آی‌‌مک و آیپد پرو جدید با چیپ M1 رونمایی کرد. حالا شاهد انتشار نتایج اولیه بنچمارک آیپد پرو M1 هستیم که از عملکرد بسیار بالاتر آن نسبت به نسل قبل خبر می‌دهد.

این تبلت قدرتمند در بنچمارک گیک‌بنچ ۵ مورد بررسی قرار گرفته و به امتیازهای بالایی دست پیدا کرده. آیپد پرو M1 با نمایشگر ۱۲.۹ اینچی بطور متوسط در بخش تک و چند هسته‌ای به ترتیب امتیازهای ۱,۷۱۸ و ۷,۲۸۴ را ثبت کرده که در مقایسه با نسل قبلی تغییرات قابل توجهی را نشان می‌دهد.

نسل قبلی آیپد پرو با چیپ A12Z توانسته در این بنچمارک در بخش تک و چند هسته‌ای به ترتیب امتیازهای ۱,۱۲۱ و ۴,۶۵۶ را کسب کند. بنابراین آیپد پرو M1 در مقایسه با نسل قبلی تا ۵۶ درصد سریع‌تر است.

آیپد پرو در بخش چند هسته‌ای توانسته به امتیازی مشابه آیپد ایر M1 و بالاتر از مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی با پردازنده Core-i9 اینتل دست یابد. امتیاز این محصولات به شرح زیر است:

  • مک‌‌بوک ایر جدید: ۷,۳۷۸
  • آیپد پرو جدید: ۷,۲۸۴
  • مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی: ۶,۸۴۵
  • نسل قبل آیپد پرو: ۴,۶۵۶

اکثر کاربران انتظار داشتند پیشرفت‌های گرافیکی یکپارچه، در برابر سیستم‌های گرافیکی یکپارچه قدیمی صورت گیرد؛ اما در اینجا پردازنده‌ی گرافیکی M1 نه‌تنها با فاصله‌ی بسیار زیاد پردازنده‌های گرافیکی مجتمع اینتل را شکست می‌دهد، بلکه به‌طور فعال پردازنده‌های گسسته و قدرتمند را زیر سؤال می‌برد و آن‌ها را با چالش مواجه می‌کند؛ در بعضی موارد حتی در حال تحقیر کردن پردازنده‌های گرافیکی گسسته‌ای است که  گرافیک یکپارچه نیز به آن‌ها کمک می‌کند و به ‌نظر می‌رسد پردازنده‌ی گرافیکی M1 انتظار اپل را به‌صورت کامل برآورده کرده است.

بد نیست به این موضوع اشاره کنیم که نسل سوم آیپد پرو ۱۲.۹ اینچی با چیپ A12X در بخش چند هسته‌ای به امتیاز ۴,۸۰۹ دست پیدا کرده که از نسل چهارم بالاتر است. با این وجود، همچنان ۵۱ درصد پایین‌تر از نسل جدید آیپد پرو محسوب می‌شود. در حالت کلی ظاهرا ادعای اپل مبنی بر افزایش ۵۰ درصدی سرعت نسبت به نسل‌ قبلی صحت داشته است.

در بخش عملکرد گرافیکی، آیپد پرو جدید  در متال به امتیاز ۲۰,۵۷۸ دست پیدا کرده که در مقایسه با نسل گذشته ۷۱ درصد بالاتر است. علاوه بر این، با عملکرد گرافیکی مشابه با مک‌های مجهز به چیپ M1 هستیم.

با توجه به امتیازها، قدرت تبلت اپل تفاوتی با لپ‌تاپ‌هایش ندارد و حتی از نظر بنچمارک بالاتر از مک‌بوک پرو ۱۶ اینچی گران‌قیمت قرار می‌گیرد. با این وجود سیستم عامل iPadOS 14 نمی‌تواند از تمام پتانسیل‌های آن استفاده کند و شاید iPadOS 15 بتواند تغییری در این موضوع ایجاد کند.

پردازنده‌ی M1 چیست

پردازنده‌ی M1 اپل، یک سیستم-روی-یک-‌چیپ (SoC) است؛ یعنی یک تراشه‌ی مجتمع که بیشتر اجزای اصلی مربوط به پردازش شامل، پردازنده، پردازنده گرافیکی و حافظه و … را به‌صورت یک واحد کلی در خود جای داده است. این پردازنده با استفاده از فرایند تولید ۵ نانومتری ساخته شده و ۱۶ میلیارد ترانزیستور در خود جا داده است و مانند دیگر پردازنده‌های استفاده‌شده در آیفون‌ و آیپد، از طراحی هسته‌ها و طراحی اختصاصی اپل برای قدرت بخشیدن به کامپیوتر‌های مک در کلاس دسکتاپ استفاده می‌کند.

در مجموع، قلب تپنده‌ی M1 را هشت هسته‌ی پردازشی، شامل چهار هسته‌ی قدرتمند Firestorm و چهار هسته‌ی کم‌مصرف Icestorm و یک پردازنده‌ی گرافیکی (GPU) هشت‌هسته‌ای تشکیل داده است. چهار هسته‌ی اول در سریع‌ترین زمان ممکن کارهای فشرده و سنگین را انجام می‌دهند و چهار هسته‌ی دیگر، پردازش کارهای سبک‌تر و روزمره را برعهده دارند و باعث بهره‌وری بیشتر از انرژی و در نهایت، بهبود عملکرد باتری لپ‌تاپ‌ می‌شوند. به‌عنوان بخشی از SoC، اپل با توجه ‌به محصول، از پردازنده‌ی گرافیکی هفت یا هشت هسته‌ای استفاده کرده است.

نسخه هشت هسته‌ای آن ادعا می‌شود که سریع‌ترین گرافیک یکپارچه جهان است و می‌تواند تقریبا ۲۵ هزار تِرِد را اداره کند و با قدرت ۲٫۶ ترافلاپس، به ۱۲۸ واحد اجرایی دست یابد. پردازنده‌ M1 مانند پردازنده‌ی A14 از موتور عصبی ۱۶ هسته‌ای استفاده کرده است که توانایی انجام حداکثر ۱۱ تریلیون عملیات ماتریکسی در ثانیه را به ارمغان می‌آورد و گفته می‌شود یادگیری ماشین آن ۱۵ برابر سریع‌تر از پردازنده‌های اینتل استفاد‌شده در کامپیوتر‌های مک است.

اپل همچنین از معماری حافظه یکپارچه استفاده می‌کند که متشکل از پهنای باند و حافظه با تأخیر کم است. به‌جای تفکیک و تکثیر داده‌ها در مجموعه داده‌های مختلف، اپل  قصد دارد با استفاده از فناوری‌های مختلف موجود در SoC به داده‌های یکسان از یک منبع بزرگ دسترسی پیدا کند.

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *