

طراحی و کیفیت ساخت
تیم طراحی اپل چند سال قبل آیفون 6 را به گونه ای طراحی کردند که بتوان چند سال از آن استفاده کرد. این طرح در آیفون های 6 و 6s و 7 استفاده شد و در آیفون 8 فقط شیشه جای آلومینیوم را گرفت. آیفون SE هم همان آیفون 8 است، البته با دو تفاوت جزئی؛ اول اینکه لوگوی اپل مثل اکثر محصولات جدید این شرکت به وسط پنل پشتی آمده، و دوم اینکه خوشبختانه اپل پنل سفید جلو را کنار گذاشته و در تمام رنگ ها از پنل مشکی استفاده کرده است. رنگ های این گوشی هم به مشکی، سفید و قرمز محدود می شود.
بدین ترتیب با کوچک ترین آیفون و خوش دست ترین گوشی قدرتمند بازار طرف هستیم که به راحتی می توانید با یک دست از آن استفاده کنید، بدون اینکه کش و قوس بیایید یا گوشی را در دست جابجا کنید. آیفون SE به راحتی توی جیب هم جا می شود.
حاشیه های اطراف نمایشگر آیفون SE را در سال 2020 می توان با واژه پهناور توصیف کرد. نسبت نمایشگر به بدنه در این گوشی فقط 65 درصد است، یعنی حداقل 20 درصد کمتر از پرچمداران بازار. تنها مزیت این سبک طراحی، بازگشت دکمه تاچ آیدی است که با استفاده از آن می توانید بدون دردسر، قفل گوشی را باز کنید.
البته با وجود قدمت ظاهری، همچنان محصولی پریمیوم از اپل را شاهد هستیم که کیفیت ساخت فوق العاده ای دارد. پرچمداران دنیای موبایل هم هنوز از ترکیب شیشه و فلز ساخته می شوند و احتمالاً به این زودی ها شاهد تغییر جنس بدنه گوشی ها نباشیم. طبق تجربه ما، شیشه مورد استفاده در این گوشی حتی از آیفون های جدید هم در برابر خط و خش مقاومت بیشتری دارد، ضمن اینکه بدنه هم طبق استاندارد IP67 در برابر آب و گرد و غبار مقاوم است.
نمایشگر
اپل در کنار حاشیه های پهناور و تاچ آیدی، نمایشگر بدون ناچ با نسبت استاندارد 16:9 را هم به دنیای موبایل باز گرداند تا به ما یادآوری کند دنیای بدون ناچ چه دنیای خوبی بود. البته مقصر اصلی آشنایی ما با انواع و اقسام ناچ و بریدگی نمایشگر، همین اپل بود.
آیفون SE از نمایشگر 4.7 اینچی IPS LCD با رزولوشن 1334×750 پیکسل و تراکم 326 پیکسل در هر اینچ بهره می برد که همچنان با استانداردهای 2020 نمی خواند ولی در عمل، چیزی کم ندارد. اپل همیشه بهترین نمایشگرها را در محصولاتش به کار می گیرد و نمایشگر آیفون SE هم از نظر دقت و کیفیت در حد پرچمداران روز بازار است. حداکثر روشنایی این صفحه به حدود 650 نیت می رسد که در اکثر شرایط نوری می توان با آن کار کرد و فقط زیر تابش مستقیم آفتاب به مشکل خواهید خورد.
به لطف فناوری True Tone و حسگر مخصوصش، نمایشگر آیفون SE بهترین رنگ سفید و طیف های خاکستری را بر اساس نور محیط به نمایش در می آورد. صفحه این گوشی از فضای رنگی وسیع هم پشتیبانی می کند و به خاطر حداکثر روشنایی مطلوب و کنتراست بالا، می تواند تا حدودی محتوای HDR را هم نشان دهد، البته نه در حد آیفون های گران قیمت که به طور کامل با استاندارد HDR10 سازگار هستند.
رابط کاربری
آیفون SE جدید با iOS 13.4 وارد بازار می شود اما همان ابتدا آپدیت 13.4.1 را هم دریافت می کند. این آپدیت به رفع چند مشکل جزئی از جمله سازگاری فیس تایم روی نسخه های مختلف iOS و کانکت نشدن بلوتوث از طریق منوی تنظیمات سریع می پردازد. این گوشی با سخت افزار به روز، پا به پای جدیدترین آیفون های اپل آپدیت خواهد شد.
بازگشت شکوهمندانه تاچ آیدی، کنترل گوشی با دکمه فیزیکی را ممکن ساخته و دیگر نیازی نیست از ژست های حرکتی استفاده کنید. اضافه شدن حالت تاریک یا Dark Mode هم نکته مثبت دیگریست که ظاهر رابط کاربری را به طور کامل تغییر می دهد. می توانید دارک مود را تنظیم کنید تا از غروب تا طلوع خورشید یا در بازه زمانی مشخصی فعال شود.
دیگر ویژگی های رابط کاربری آیفون SE جدید مانند دیگر محصولات اپل است که از iOS 13 بهره می برند. برنامه ها در صفحه اصلی قرار می گیرند و با سوایپ از صفحه هوم به سمت راست به صفحه ویجت ها می رسید. کشوی نوتیفیکیشن ها با سوایپ از بالا به پایین باز می شود و کنترل سنتر هم با سوایپ از لبه پایین به بالا باز می شود.
آیفون SE برخلاف آیفون 8 از قابلیت 3D Touch بی بهره است و به جای آن از بازخورد لرزشی نرم افزاری یا به قول اپل، هپتیک تاچ استفاده می کند. با فشردن طولانی آیکن برنامه ها به میانبرها یا تنظیمات جدید می رسید.
البته برخلاف انتظار، هپتیک تاچ در منوی نوتیفیکیشن ها غیرفعال است و نمی توانید با فشردن طولانی روی پیام ها به آنها جواب بدهید. احتمالاً این مشکل با آپدیت نرم افزاری حل می شود.
سخت افزار
تفاوت اصلی آیفون SE و آیفون 8 به قدرت سخت افزاری بر می گردد. این گوشی به چیپست پرچمدار اپل یعنی A13 Bionic مجهز شده، یعنی همان چیپستی که در خانواده آیفون 11 هم به کار رفته است. البته SE جدید فقط 3 گیگابایت رم دارد، یعنی یک گیگابایت کمتر از آیفون 11. با این حال انتظار می رود عملکردی در حد بهترین پرچمداران بازار را از این گوشی شاهد باشیم.
آیفون SE از جدیدترین امکانات ارتباطی مثل وای فای 6 دوبانده، بلوتوث 5 و جی پی اس نیز بهره می برد، اما فعلاً فقط نسخه تک سیم کارت آن وارد بازار می شود و برخلاف خانواده آیفون 11 فعلاً خبری از مدل دو سیم کارت نیست.
خوشبختانه اپل -برخلاف بعضی سازنده ها- برای کاهش هزینه ها اقدام به حذف اسپیکر استریو نکرده و آیفون SE از بلندگوی مکالمه در کنار اسپیکر اصلی برای پخش صدا استفاده می کند. بلندی صدای این گوشی کاملاً راضی کننده است اما از نظر پخش صدای بیس به پرچمدارانی مثل آیفون 11 پرو یا گلکسی S20 اولترا نمی رسد.
دوربین آیفون SE
آیفون SE از همان ترکیب دوربین آیفون 8 بهره می برد که روی کاغذ، کمی فقیر به نظر می رسد و نمی تواند انتظارات کاربران را در سال 2020 برآورده کند. البته به خاطر سخت افزار جدید و قدرتمند، این دوربین می تواند به تنهایی عکس پرتره ثبت کند یا ویدیوهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیرد. در ادامه مشخصات دوربین اصلی و سلفی این گوشی را می بینید:
- دوربین اصلی 12 مگاپیکسلی، ضریب اف 1.8، فوکوس خودکار PDAF، لرزشگیر اپتیکال، لرزشگیر دیجیتال
- دوربین سلفی 7 مگاپیکسلی، ضریب اف 2.2، لرزشگیر دیجیتال
اگرچه دوربین آیفون SE روی کاغذ چندان چنگی به دل نمی زند، ولی در واقعیت فراتر از انتظار عمل می کند. عکس های این گوشی در نور کافی بسیار چشم نواز هستند. رنگ های طبیعی و کنتراست مناسب در کنار قابلیت HDR هوشمند، معمولاً در همان تلاش اول بهترین نتیجه را به شما می دهند. جزئیات عکس ها هم قابل قبول هستند، مگر اینکه بیش از حد روی آنها زوم کنید. در ادامه چند نمونه عکس در نور کافی را می بینید.




سال گذشته اپل بار دیگر دنیای پردازندههای موبایل را به لرزه درآورد و برتری مطلقاش در این زمینه را به رخ رقبا کشید. A13 Bionic، قلب تپندهی آیفون ۱۱ / آیفون ۱۱ پرو تقریبا در تمام بنچمارکها با اختلافی فاحش اسنپدراگون ۸۵۵ و اکسینوس ۹۸۲۵ را از پیشرو برمیدارد و حتی امروزه نیز مقابل پردازندههای جدیدتر و قدرتمندترِ کوالکام، سامسونگ و هواوی خم به ابرو نمیآورد. حال نوبت به آیفون اسای ۲۰۲۰ رسیده است تا بهلطف A13، دنیای دستگاههای میانرده در محدودهی قیمتی ۴۰۰ دلار را دگرگون کند.
A13 Bionic محوریت تمام امور را در آیفون SE برعهده دارد. پردازندهی جدید بهگفتهی اپل بر مبنای لیتوگرافی «۷ نانومتری نسل دومی» یا N7 Pro تولید میشود و بهلحاظ ابعادی نیز تراشهی نسبتا بزرگی محسوب میشود. A13 Bionic با افزایش ۲۳ درصدی نسبت به A12 Bionic با ۶/۹ میلیارد ترانزیستور، اکنون ۸/۵ میلیارد ترانزیستور را در بطن خود دارد. اپل میگوید تقریبا تمام بلوکهای پردازندهی جدید را بهلحاظ عملکرد، کارایی و بهرهوری بهبود داده است.
سریبلان سانتانم، قائممقام واحد نیمههادی اپل مهمترین تغییرات A13 Bionic را به طراحی بهینهتر و کاربری آن در زمینهی یادگیری ماشین (ML) مربوط میداند. او میگوید هر سه واحد پردازندهی مرکزی، واحد پردازش گرافیکی و موتور پردازش عصبی A13 برای کاربریهای مختلف ML بهینه شدهاند. پردازندهی مرکزی اکنون از شتابدهندههای ML اختصاصی بهره میبرد که توان محاسباتی آن در زمینهی ضرب ماتریسی (یکی از محاسبات پرکاربرد یادگیری ماشین) را ۶ برابر کردهاند؛ بهطوری که CPU اکنون در هر ثانیه یک تریلیون عملیات محاسباتی انجام میدهد.
در قلب پردازندهی A13 صدها دامنهی ولتاژ وجود دارد که اجازه میدهند در هر لحظه تنها بخشهای موردنیاز تراشه فعال شوند. همچنین بهلطف صدها هزار دامنهی Clock-gating، در هر لحظه، تنها بخش کوچکی از توان منطقی پردازنده فعال خواهد بود. بدین ترتیب هر کدام از واحدهای A13 بهبود چشمگیری در بهرهوری انرژی نسبت به نسل گذشته نشان میدهند. سانتانم با اتکا بر تغییرات پیادهشده در A13 Bionic، آن را بهینهترین پردازندهی تاریخ اپل میداند.
پردازندهی مرکزی A13 Bionic چینشی ۶ هستهای شامل ۲ هستهی قدرتمند Lightning با فرکانس ۲/۶۵ گیگاهرتزی (۶ درصد بیشتر از نسل قبل) و ۴ هستهی کممصرف Thunder با فرکانس ۱/۸ گیگاهرتزی دارد. هستههای قدرتمند Lightning نسبت به هستههای نسل قبل ۲۰ درصد سریعتر یا ۳۰ درصد بهینهتر شدهاند؛ درحالیکه هستههای کممصرف Thunder بالغ بر ۲۰ درصد بهبود سرعت عملکرد یا ۴۰ درصد کاهش مصرف انرژی را تجربه میکنند.
واحد پردازش گرافیکی A13 Bionic مانند گذشته ۴ هستهای است؛ اما از ریزمعماری جدیدی بهره میبرد. GPU بهکاررفته در پردازندهی آیفونهای امسال ۲۰ درصد بهبود عملکرد یا ۴۰ درصد بهبود در مصرف انرژی را تجربه میکند و بار دیگر اپل را در زمینهی پردازشهای گرافیکی از رقبا پیش خواهد انداخت. از سوی دیگر موتور پردازش عصبی نسل سومی اپل از ۸ هسته بهره میبرد، ۲۰ درصد سریعتر است و ۱۵ درصد بهینگی بیشتری دارد.
گوشی میانردهی اپل در سه نسخه با حافظهی ذخیرهسازی ۶۴، ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایتی بهفروش میرسد. براساس نتایج حاصل از اجرای آزمون PeformanceTest، عملکرد خواندن و نوشتن حافظهی آیفون اسای ۲۰۲۰ بسیار کمتر از پرچمدار ۱۰۰۰ دلاری اپل است؛ اما اغلب رقبای همقیمت را از پیشرو برمیدارد.
بیشک قدرت سختافزاری کمنظیر آیفون اسای ۲۰۲۰ از نیاز فعلی دنیای موبایل فراتر میرود و پیشازهرچیز، ماندگاری این محصول در دنیای رقابتی گوشیهای هوشمند طی چند سال آینده را تضمین میکند. همین نکته یکی از نقاط قوت اصلی دستگاه ۴۰۰ دلاری اپل در برابر میانردههای اندرویدی است؛ گوشیهای هوشمندی که عموما در گذر زمان به بهانههایی همچون «ناسازگاری و پشتیبانینشدن سختافزار» مورد بیمهری شرکتهای سازنده قرار میگیرند.
باتری و شارژ
بحث برانگیز ترین ویژگی آیفون SE (البته در کنار طراحی قدیمی) را می توان وضعیت باتری و شارژ دانست. ظرفیت باتری این گوشی فقط 1821 میلی آمپر ساعت است که به هیچ وجه با پردازنده قدرتمندش جور در نمی آید. البته اگر گوشی با ابعاد کوچک را می پسندید، باید به این باتری ضعیف هم عادت کنید.
طبق تست های ما اگر با آیفون SE بازی کنید، باتری نهایتاً طی 3 ساعت و نیم به طور کامل تخلیه می شود. با استفاده عادی، گوشی یک روز کاری را با شما همراه خواهد بود اما به صبح روز بعد نمی رسد. بنابراین باید هر شب گوشی را شارژ کنید، آن هم با شارژر عتیقه 5 واتی که همچنان همراه محصولات چند صد دلاری این شرکت به دست مشتری می رسد.
شارژ کامل این گوشی با شارژر 5 واتی همراهش به حدود سه ساعت زمان نیاز دارد که برای باتری با این ظرفیت، اصلاً قابل قبول نیست. البته آیفون SE از شارژ سریع 18 واتی و شارژ وایرلس نیز پشتیبانی می کند، اما اولی به شارژر و کابل مخصوص نیاز دارد و دومی هم بالای سه ساعت و نیم زمان می برد.
نکات مثبت
- طراحی ارگونومیک، سبک و مقاوم در برابر آب و گردوغبار
- قدرتمندترین گوشی میانردهی بازار
- عملکرد عالی عکاسی و فیلمبرداری در طول روز و رضایتبخش در طول شب
- پشتیبانی نرمافزاری کمنظیر
- اسپیکرهای استریو با خروجی صدای مطلوب
نکات منفی
- طراحی قدیمی و حاشیههای بسیار قطور نمایشگر
- شارژدهی متوسط
- فروش جداگانهی شارژر سریع و عرضه با شارژر ۵ واتی
- فقدان حالت Night
جمع بندی
آیفون SE در حال حاضر ارزان ترین و کوچک ترین آیفون بازار محسوب می شود که طرفداران خاص خودش را هم دارد و در بازارهای مختلف مورد استقبال قرار می گیرد. قبل از خریدن این گوشی باید ببینید که آیا می تواند نیازهای شما را برطرف کند یا خیر.
اگر می خواهید آیفون جدید بخرید اما نمی خواهید پول زیادی خرج کنید، آیفون SE جدید یکی از گزینه های پیش روی شماست. اگر به دنبال خوش دست ترین گوشی پرچمدار بازار هستید، به اکوسیستم اپل و آپدیت های چندین و چند ساله اش علاقه مندید، و تجربه کم نقص از گوشی هوشمند برایتان اهمیت زیادی دارد، آیفون SE می تواند نیاز شما را برآورده کند.
از طرفی اگر به دنبال یک گوشی جدید با طراحی مدرن و به روز هستید، ظرفیت باتری و سرعت شارژ برایتان اهمیت دارد، و به دوربین های چندگانه با قابلیت بزرگنمایی اپتیکال یا عکاسی فوق عریض علاقه دارید، آیفون SE گزینه مناسبی برایتان نخواهد بود.
مشخصات فنی آیفون SE 2020
تعداد سیم کارت | تک سیم کارت |
---|---|
ابعاد | ۱۳۸٫۴x۶۷٫۳x۷٫۳ میلیمتر |
وزن | ۱۴۸ گرم |
ساختار بدنه | شیشه و فلز |
تراشه | Apple A13 Bionic (7 nm+) |
پردازنده ی مرکزی | شش هستهای (2×2.65 گیگاهرتز Lightning + 4×1.8 گیگاهرتز Thunder) |
پردازنده ی گرافیکی | Apple GPU (4-core graphics) |
نوع صفحه نمایش | Retina IPS LCD capacitive touchscreen, 16M colors |
اندازه صفحه نمایش | ۴٫۷ اینچ |
رزولوشن صفحه نمایش | ۷۵۰x۱۳۳۴ پیکسل |
تراکم پیکسلی صفحه نمایش | 326 پیکسل بر اینچ |
تعداد رنگ صفحه نمایش | ۱۶ میلیون رنگ |
محافظت صفحه نمایش | Ion-strengthened glass, oleophobic coating |
سایر قابلیتها صفحه نمایش | Ture Tone |
حافظه داخلی | 128 گیگابایت |
مقدار RAM | ۳گیگابایت |
پشتیبانی از کارت حافظه جانبی | خیر |
شبکه های ارتباطی | 2G / 3G / 4G |
شبکه 2G | GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 |
شبکه 3G | HSDPA 850 / 900 / 1700(AWS) / 1900 / 2100 |
شبکه 4G | 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 11, 12, 13, 17, 18, 19, 20, 21, 25, 26, 28, 29, 30, 32, 34, 38, 39, 40, 41, 42, 46, 48, 66 – A2296 |
فنآوریهای ارتباطی | GPRS,EDGE,Wi-Fi,Bluetooth, |
WLAN | Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/ax, dual-band, hotspot |
bluetooth | 5.0, A2DP, LE |
GPS | Yes, with A-GPS, GLONASS |
Radio | No |
درگاه ارتباطی | 2.0, proprietary reversible connector |
دوربین | 12 مگاپیکسل f/1.8 |
فلش | Quad-LED dual-tone flash |
فیلمبرداری | 2160p@24/30/60fps, 1080p@30/60/120/240fps, HDR, OIS, stereo sound rec. |
دوربین سلفی | 7 مگاپیکسل f/2.2 |
صدا | Alert types: Loudspeaker: -24.1 LUFS (Very good) 3.5mm jack: ندارد |
سیستم عامل | iOS 13.5 |
قابلیتهای نرمافزاری | – |
حسگرها | حسگر اثر انگشت، شتابسنج، مجاورت، ژیروسکوپ، قطبنما، فشارسنج |
مشخصات باتری | باتری غیر قابل تعویض لیتیوم پلیمری با ظرفیت 1821 میلیآمپر ساعت شارژ سریع 18 واتی (50 درصد در 30 دقیقه) پشتیبانی از شارژ بیسیم Qi |
نظر شما درباره گوشی آیفون اس ای ۲۰۲۰ چیست؟